woensdag 7 oktober 2015

Rijst met Kip-Champignon ragout

Gisteren stond er een "probeer recept" op het menu.
Rijst met Kip-Champignon ragout en een salade.



Altijd spannend om iets uit te gaan proberen, 
maar de pannen waren schoon leeg, dus dát zegt wel genoeg ;-) 

Voor 3 personen

Rijst, ik gebruik altijd 2 kopjes als maat (voor ons is dat precies genoeg)
bakje champignons
+/- 400 gram kipfilet
50 gram bloem
1 kip bouillonblokje
peper en paprikapoeder
scheutje ketjap manis
boter (geen bak en braad)

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking en houdt hem warm.
Snijd intussen de champignons in grote stukken en de kipfilet in reepjes.
Maak met het blok 500ml bouillon.
Verhit de boter in een hoge koekenpan en bak hierin de kipfilet rondom aan.
Voeg de champignons toe en bak deze mee.
Een klein scheutje ketjap manis bij de pan in doen en dit door de champignons laten opnemen.
Voeg eventueel wat extra boter toe en roer de bloem door het mengsel, goed blijven roeren zodat het niet gaat aanbakken. Het bloem moet wel alle vocht opnemen.
Giet dan beetje bij beetje de bouillon erbij tot een mooie dikke saus/ragout is ontstaan.
Voeg nog wat peper en paprika naar smaak toe.
Laat dit eventjes zachtjes pruttelen en roer regelmatig door.
Is je ragout te dik dan kan je eventueel nog een scheutje melk erdoor roeren.
Is je ragout juist te "waterig" bindt het dan in met maizena.

Ik serveerde er een salade bij.
Deze keer met een halve komkommer, ijsbergsla reepjes, een appel in stukjes, een schepje mayonaise, beetje zout, peper en paprika poeder naar smaak en een paar walnoten.

Eet smakelijk.
Je kan ipv gewone rijst ook meergranenrijst of notenrijst gebruiken.
Wat jij lekker vindt ;-) 

Lieve Groetjes
Tertia



7 opmerkingen:

  1. Lekker! Altijd goed zo´n recept ´zonder pakjes en zakjes´, bedankt!!
    Fijne dag
    Francisca

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt héél goed en past bij het grijze weer, dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, Tertia, zou je de hoeveelheid bloem nog kunnen vermelden? Thx!

      Verwijderen
    2. Ach, helemaal vergeten erbij te vermelden. Ik pas mijn bericht gelijk aan. Bedankt voor je oplettendheid!
      Ik ben benieuwd hoe het je gaat smaken ;-)

      Verwijderen
    3. Thanx! Ik ook! Ik houd je op de hoogte!

      Verwijderen
    4. Op! :-))) Heel makkelijk te maken en lekker! De volgende keer doe ik er een uitje bij en een scheutje Worcestersaus bij, denk ik. Nogmaals bedankt!

      Verwijderen
  3. Hallo Tertia, recept afgelopen week gemaakt, het was heerlijk! Heb er zelf nog verse wortel aan toegevoegd. Bedankt voor het lekkere recept!
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dat wordt altijd gewaardeerd. Dank je wel en tot de volgende keer!